Skapa testkonto

Om BankSignering


BankSignerings vision är att leverera en global plattform för BankID-signeringar. Vid signering i en BankID-app garanterar en bank att personen som signerar är den den utger sig för att vara, vilket gör att signeringen blir juridiskt bindande och inte går att förfalska.

När en signering gjorts via BankSignering skapas en låst PDF med en stämpel som innehåller verifierbara nycklar mot både BankID och BankSignering. Det innebär att all data om signeringen kan återskapas, antingen genom att man kontrollerar signaturens certifikat och den signerade texten mot BankID eller att det sker via BankSignering. Det gör att den signerade PDF:en klassas som en "avancerad elektronisk signatur", vilket i sin tur gör att den är godkänd av svenska myndigheter, Bolagsverket, PRV, domstolar och kan användas som bevismaterial vid rättegångar.
Bakgrunden till BankSignering som tjänst är en ökad efterfrågan på BankID-tjänster inom IT, försäkring, finans, vägassistans och samhällsbärande teknik. Konkurrensen består främst av globala aktörer utan intresse av att göra kundanpassningar för medelstora företag, vilket gör att BankSignering är ett mycket prisvärt och säkert alternativ vid mer komplexa tekniska lösningar.


Bitiokoncernens kontor på Munkbron 11 i Stockholm. Bild: Zeke530 / CC BY-SA

BankSignering grundades av Erik Hertsius (fd marknadschef Klarna) och Anton Bjerhem (serieentreprenör, grundare Bitiokoncernen). Företaget bakom tjänsten heter Bitio Services AB och är en del av Bitiokoncernen.

BankSignering. Intresserad? Kontakta erik.hertsius@banksignering.se eller ring 073 669 55 88

BankSignering. Intresserad? Kontakta erik.hertsius@banksignering.se eller ring 073 669 55 88

Offertförfrågan

Fyll i dina företagsuppgifter så skickar vi en offert inom 24 h


Laddar...